HTML

Kalauz

2012.10.30. 16:11 | kalmart | Szólj hozzá!

Buda, hegyvidék, az ember, ha ilyen helyen lakik, biztos autóval jár. Biztos, kivéve, amikor a drágán vett jármű rútul cserbenhagyja gazdáját, mondjuk munkába menet.

Mit lehet ilyenkor tenni, rohanás az utcára, az első busz- vagy villamosmegállóig, útközben pedig pásztázó szemekkel figyelni a környékbeli kisboltokat, hátha valamelyik buszjegyet is árul.

Persze, hogy nem, sebaj, majd lesz automata a megállóban vagy a villamoson, hisz mikor legutóbb Bécsben tömegközlekedtem, ott is így volt.

Itt nem, kénytelen-kelletlen a kirúgástól rettegve, biléta nélkül szállok fel a járműre. Dobogó szívvel tekingetek körbe, zsebekben gyanúsan turkáló egyedeket keresek, akik épp a karszalagot rántják elő.

Egy…, öt, ezt a megállót is megúsztam, mikor már csak kettő van hátra, és dőlnék hátra nyugodtan, megszólal mögöttem a morózus hang: jegyeket, bérleteket tessék.

Hebegek-habogok, levegőt is alig kapok, mondanám a sztorimat gyorsan, meg hogy én tőle biz Isten vennék, ő nem veszi a lapot, pontosabban a büntetőcédulát már tölti is ki, anyja neve, két példányban…

 

Szép példánya az embernek nem mondom, kompromisszum semmi, sőt még bűnözőnek is néz. Amikor enyhe felháborodottságomnak hangot adok, már hajlana akár a tettlegességre is.

 

Szerencsére befutott velem a villamos a célállomásra, gyorsan lepattanok, paraszt pertuba hajló viszonyomat itt le is zárom kalauz barátommal, fizetni persze nem fogok, ő még fenyeget rendőrrel, de hangját elnyomja a belvárosi aluljáró zaja, gyorsan veszek egy jegyet, hogy azzal már nyugodtan mehessek haza…

Címkék: büntetés villamos kalauz hétköznapi krapek

A bejegyzés trackback címe:

https://krapek.blog.hu/api/trackback/id/tr624879431

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása